Czy Ekscelencja Borys Targersdorf wyraża zgodę na kandydowanie
Obrady Rady Państwa XVI kadencji
Wasza Cesarska Mość @franz_leopold
Wasza Wysokość @Andrew_von_Lichtenst
Zanim podejmę decyzję, czy mogę prosić o spotkanie, w kuluarach parlamentu, z leaderami frakcji?
oczywiście, czy Ekscelencja chce przedłużenia czasu na składanie kandydatur? Jeśli tak proszę Ekscelencję o wniosek
Wasza Wysokość
To nie będzie konieczne. Proszę tylko o spotkanie leaderów frakcji.
Jestem do dyspozycji Ekscelencji
Zatem spotkajmy się jutro przy śniadaniu, apotem ruszymy z dalszymi pracami.
JE @Moritz mam nadzieję, ze zaszczyci Pan nas swoją obecnością.
Z na prośbę Ekscelencji Regenta przedłużam czas zgłaszania kandydatów do godz. 15.00
Na prośbę Ekscelencji Regenta przedłużam czas zgłaszania kandydatur do 15.09. do godz. 13,00
Wasza Wysokość @Andrew_von_Lichtenst
Przepraszam za opóźnienie.
Ja, nie zgłasza żadnej kandydatury.
Ekscelencjo czy zgadzasz się W.Pan na kandydowanie na Przewodniczącego
Wysoka Izbo
Przechodzimy do głosowania nad wyborem Przewodniczącego Rady Państwa
Kto Panów Delegatów jest za kandydaturą Ekscelencji Borysa Targersdorf na Przewodniczącego
Jestem ZA
Proszę Ekscelencję Borysa Targersdorf o przejęcie prowadzenia obrad Rady Państwa
Dziękuję szefom frakcji @Andrew_von_Lichtenst, @Moritz oraz Dostojnym i Czcigodnym Delegatom za zaufanie.
Zanim Rada zacznie pracować, proponuję przyjąć taki o Regulamin Prac Rady:
- Przedstawienie projektu,
- 72 godziny na debatę (z możliwością skrócenia lub przedłużenia),
- 48 godziny na głosowanie (z automatycznym zakończeniem w momencie oddania głosów przez wszystkich delegatów).
Mam też propozycję, aby szefowie frakcji utworzyli prezydium Rady, proponuję aby Dostojni @Andrew_von_Lichtenst, @Moritz przyjęli funkcję wiceprzewodniczących, zapewni to płynne funkcjonowanie Rady i nie ukrywam,że odciąży w pracy moją skromną osobę.
Co Panowie szefowie frakcji o tym sądzą?